Nuffnang Ads

Friday, March 01, 2013

Weekend activity – Jom kumpul receipt untuk LHDN Income tax


It is March, LHDN dah launch e-filing baru hari ni, 1 March 2013. Sepatutnya untuk pekerja dan rakyat marhein macam saya ni ada penurunan 1% untuk cukai individu.  Lepas ni sama-sama kita buat e-filling ni dan tengok berapa kita dapat save!. 

Maka dengan ini, activity weekend kita kali ni ialah sama-sama cari receipt untuk claim balik dari Government :D.  Jangan lupa dateline submission ialah 30 April every year.

Jangan lupa korek sekali receipt Big Bad Wolf Booksale yang korang pergi dulu tu....

Err.... where’s mine anyway?.

Note to self:  Suck at filing.

4 comments:

  1. Emm bab ni memang tak pernah nak kesah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akan tiba masa nya :)

      Delete
  2. Bagus sebagai persediaan. Kalau sebelum ni saya claim tak de resit pun lepas je. Kalau dia terjah rumah sure takde bukti resit. so ni tindakan bagus sebenarnya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...