Nuffnang Ads

Monday, February 25, 2013

Ceragem - cawangan Bangi

Kali ni nak citer pasal Ceragem - tempat kami lepak take a break during lunch hour :).
 
Ceragem ni sebenarnya company yang jual thermal massage bed.  Katil ni menggunakan batu jed. Kalau nak tau lagi detail boleh google je pasal katil dari Korea ni.  Tapi yang nak ceritanya, benda ni kita boleh guna FOC je.  Betul! Free trial je and for as long as you like.  Kalau kat branch Bangi ni boleh kata everyday quite full jugak orang datang untuk massage.  Ada yang dah 2 tahun datang ke center ni.

Branch Bangi
Opening hours branch ni 8 pagi - 5.20 ptg and if on Satudays sampai 1.20 tgh.  Concept kat centre tu ialah, bila sampai kena register dulu untuk first timer.  Tak de benda pun takat nama, alamat and apa sakit kita.  Nanti kita akan dibagi kad kedatangan.  Pas tu ambil nombor giliran.  Bila next time datang, terus ambik nombor giliran je.


Attendance card..yang kiri tu baru.. yang kanan tu lama.
Nombor giliran ni sebenarnya ikut batch and ikut berapa banyak katil.  Let say masa tu katil ada 20, then 20 numbers akan diissue for each batch.  Maksudnya, bila habis first 20 numbers tu, the next 20 numbers pulak akan dikeluarkan.  Normally each batch is differentiated with color code.

Session tunggu batch.  Duduk la dikerusi ikut nombor yang diberi.  Kalau tak kena rotan!
Kalau turn batch tu belum sampai, tunggu la dulu sambil dengar 'cikgu-cikgi' dia duk membebel bercakap.  Kadang-kadang dipaksa nyanyi ramai-ramai, kadang-kadang tepuk tangan dengan kata-kata semangat... nak bagi lively sket tempat tu kot.  Tapi kadang-kadang diorang bagitau benda yang informative especially bab tulang belakang and its related diseases.  Ye la ni kan tempat penyembuhan, so biar la ceria kata diorang.

Bila sampai turn batch kita, terus je proceed ke katil yang bernombor sama dengan nombor yang kita dapat tu.  Pasang cadar (better bawak sendiri) then lie down and selimut (pun better bawak sendiri).  Cikgu-cikgi ada untuk kita tanya kalau first time datang.  Don't worry.  Bila dah ready tekan butang 'Auto' kat remote sebelah katil tu then enjoy your 40 minutes free massage!!. 

Sessi lepak time lunch... Baju putih for better result.
Jangan sampai tertidur plak sebab urutan katil ni memang best!.  Kenapa tak leh tido?  Sebab sambil badan diurut dengan roller kat katil tu, kita boleh guna side products dia macam Nine Balls dan Warm Pad.  Nine Balls ni elok jugak untuk letak diperut so boleh kempis kan or kat hidung if ada resdung.  Warm Pad tu elok jugak untuk perjalanan darah.  And in certain day macam on Thursdays di cawangan Bangi ni ada machine 3 Balls.  Yang ni bagus untuk contohnya buasir or prostate or cyst or fibroid problem etc.

Habis urut, sila la balik.  Tak boleh sambung ye!.  Nak sambung lagi, besok datang la lagi.  Tujuannya ialah untuk meramai kan orang pergi ke tempat diorang tu setiap hari.  Pergi banyak hari pun tak pe sebab FOC remember?  Each cawangan dengar kata ada target visitors a day.  So sebab tu jugak diorang encourage kita bawak geng bila pergi tempat ni.  The more the better (merrier tu mungkin la jugak).

So macam mana diorang ni buat duit bila asyik bagi free je???.  Tu jugak la soalan yang I tanya dulu.  Rupanya they give the free trials saaaampai la kita hooked or healed or tergedik-gedik tunggu bila boleh beli and letak kat rumah sendiri.  Then masa tu diorang akan buat Big Rush Sale.  Kenapa Big? sebab masa tu baaaanyak katil akan dijual.  Kenapa Rush? Sebab sale tu cuma untuk very limited time.  Kadang-kadang 5 hari je.   Kalau termiss the 'window' to buy, kena la tunggu diorang punya next sale which by the way we don't know when.  Even their staff pun tak tau.  Tunggu big boss diroang yang dari Korea tu instruct kot.  Entahlah.

Katil tu RM10,000 sebijik.......... -_-'

So dengan cara Big Rush Sale (I give this name ye :D) ni  diorang buat hugh money.  So boleh la diorang sustain cawangan tu. 

Sapa yang sakit-sakit belakang or apa-apa saja memang I recommend.  Ada saya tengok sendiri pakcik sorang ni yang pernah kena stroke (na'uzubillah).  First few times datang anak dia kena dukung dari kereta ke pusat ceragem ni.  Hari-hari untuk few months rasanya.  Tapi sekarang alhamdulillah dah boleh jalan and naik sendiri tangga ke ceragem ni dengan tongkat.  Tapi korang kalau demam-demam tak yah la pergi Ceragem, pergi la klinik.

Apa-apa pun sakit sembuh dengan kuasa Allah.  Bukan machine.  Jadi tepuk dada, tanya selera.  Saya pergi pun untuk massage dia yang memang best tu je.

P.s: Hanya demam K-pop je boleh ke Ceragem... eh?

24 comments:

  1. macam best je. biase saya mengurut guna mesin osim kat shopping mall tuh je. masuk rm1 utk 3minit. heheh

    ReplyDelete
  2. hehe.. memang best time lenguh2 kena machine2 urut nih.. try la ceragem ni plak

    ReplyDelete
  3. mum n lan pun pi ceragem (kuala selangor).. mmg free... skrg dh ada 27 centre kt sjung msia... katil skrg v3 yg ada ciri tambahan yg bru...

    ReplyDelete
  4. Anonymous10:36 AM

    saya pun dah beli v3 senang la ckit bila ada masa je saya naik ceragem best sakit lutut alhamdulillah dgn izin Allah dah hilang...

    ReplyDelete
  5. Saya pun dah cuba. Daripada sakit sampsi tak boleh jalan, baru try 2 kali je sekarang dah boleh berlari dan angkat berat. Sekarang saya tengah tunggu nak beli katil tu. Harga RM20k pun saya sanggup beli sbb betul2 berkesan.

    ReplyDelete
  6. Anonymous9:38 AM

    untuk semput berkesan tak

    ReplyDelete
  7. maaf nk tumpang di sini. Saya nk jual ceragem bed beli sekitar 2011. Masih in good condition. Reason nk jual sebab nak guna duit. Masa saya beli harga ialah rm10K ++. Siapa berminat bole tel saya 0123485147. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk makluman katil ceragem tersebut telahpun selamat dijual. Maaf atas kelewatan mengupdate. Moga semua dikurnikan kesembuhan sepenuhnya dari Allah swt. Tq.

      Delete
  8. Anonymous10:28 PM

    Saya dh cuba 2 kali. 12 jam lps guna katil tu, masa tu tgh tido mlm tiba2 kena simpul biawak kedua belah kaki. Pinggang pun ada rasa sakit2. Urutan mys mmg syok. Insha Allah aksn meneruskn rawatn ini.

    ReplyDelete
  9. Very efficiently written information. It will be valuable to everyone who uses it.Thanks for sharing.
    Ceragem massage bed

    ReplyDelete
  10. Sy ada 1 unit 2013 utk dijual..call sy jika ada yg berminat..0162668339

    ReplyDelete
  11. katil ceragem v3 untuk d jual berminat contact d 0129066884

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. masalahnya bila bayar deposit chegu/chegi push unuser bagai nak rak...kadang2 naik geram juga...bila paksa rela membelinya...kalau tak laku jual macamana nak maintain ....harga katil bukanlah murah ribu-riban..apa2 pun itu adalah teknik pemasaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. sebab tu sampai sekarang pun tak beli2 haha..

      Delete
  14. Anonymous11:30 AM

    Nak sheet set ceragem boleh cuci tak.

    ReplyDelete
  15. Saya ada katil v3, siapa bminat bole wassup.. Harga diskaun. 0177426544

    ReplyDelete
  16. Saya ada katil v3, siapa bminat bole wassup.. Harga diskaun. 0177426544

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh wassap saya 0178257472 berminat

      Delete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Tak de ke y buat sewa bulanan katil ni.
    .sy berminat 0193164668

    ReplyDelete
  19. Tak de ke y buat sewa bulanan katil ni.
    .sy berminat 0193164668

    ReplyDelete
  20. Katil V3 untuk dijual. Sila whatsapp/call saya atau boleh dtg ke Bangi try treatment dgn katil v3 ni. TQ
    Sila hubungi : 011-39207099 / 011-62347699

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...