Nuffnang Ads

Saturday, September 28, 2013

Orang Kelantan please take note....subtitle: "Oghey Kelate baco mmolek deh"

Orang Kelantan yang merantau di KL ni kena take note kedai ni.  Especially kalau korang mencari-cari kedai yang jual nasi berlauk yang sedap.

Kedai Kak Mah Selera Pantai Timur.  Lokasi kat bawah ni, memang terbaikkk di KL yang so far saya rasa.  Particularly nasi berlauk ikan tongkol dia.. perghh!!!! 
Walaupun 'customer service' nya kebanyakkan harinya di tahap paling corot, mengikut mood tokeynya, customer dia tetap ramai sebab nak layan nasi berlauk ni. 

Makanan Kelantan lain pun ada dia jual macam akok (sedap!), sira labu, nasi kerabu, laksam, sarey (yang ni pronounce kot Kelate deh), kuih cek mek (mengikut tekak saya, ada tempat lain yang lagi sedap.. tapi dia punya so so la), pulut pagi yang dengan kacang and kelapa tu, ermmm apa lagi ek.. alah! datang sendiri la kot kedai ni.
Hingga menjilat sudu..
P.s:  Macamana pun layanan yang korang dapat dari kedai ni, jangan cari saya..hehe.. saya cuma pelanggan biasa yang mengidam nasi berlauk macam korang.

P.p.s:  Environment medan selera ni banyak 'foreigner'.

P.p.p.s: Aarrghh nak nasi berlauk!!!

P.p.p.p.s: Korang perasan tak saya tak ambik gambar depan kedai or lauk-lauk yang ada kat kedai Kak Mah ni?  Takut nak snap sehhh!! Huahuahuahua...

16 comments:

  1. Bolehla singgah ni..wifey orang kelantan.. Umm, takde full address ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure pulak alamat penuh dia... tapi memang kedai dia di Medan Selera Kg. Pandan. Nasi berlauk gulai ikan tongkol dia mmg undisputed...hehe

      Delete
  2. Anonymous5:19 PM

    Lokasi kedai ni dekat medan selera kg pandan dalam...(dekat flat sri angsana hilir--dekat Blok i)...Makanan memang best tapi customer servis aptb hi3 :).. ni coordinat latlongnya 3.147399,101.744709 Nama Kedai Kedai Kak Mah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess!! Tq darling anonymous. Konsep kedai dia mmg "aptb"..hoho..cekap2..

      Delete
  3. Ingatkan apa la tadi. Hehe. Apa lagi orang Kelantan. Jangan lepaskan peluang macam ni. Lubuk makanan dah ada, boleh la terjah.

    ReplyDelete
  4. akak pernah tak try nasi kukus terbaik di pantai dalam..kedai d'naim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyer? Boleh terjah ni...

      Delete
  5. Saya suka laksam kat Belanga midvalley. Dulu geli sbb warna kuah tu putih jer, tapi sekali pekena, fuhhh.... Ngan ulam2 ngan kuah2 licin ku kerja kan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kena cuba kat sini punya... mmg laksam dia pun sampai menjilat siku..

      Delete
  6. bleh cuba nanti.

    Jgn Jalan2 Cari Mkn sampai dulu dah la. Nanti tetiba je harga mknn jadi mahal sbb dah glamer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kena beran betul kalau nak interview tokey dia...

      Delete
  7. Anonymous3:38 PM

    Testomoni to great food is how rude the tokey could be.
    The strength is the food. Not service.
    Dont like the service? Tough $ h! T.
    U want great service, go to Shangri La.
    U want great kelantanese food.
    Come to kak mah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadi baru mkn kt situh...kena marh nga tokey da.huhuhu...garang( bekeng)

      Delete
  8. Anonymous6:03 PM

    Panrot kedai nih.. aku xpehey bakpo la bekeng gitumo layan cstomer. Sb muroh? Sb warung? Rego mahal tahap restoran! Sedap tu bulihla.. tp xptotla layan cstomer gitu. Nk famous dgn kedai bekeng? Aduhla.. malu aku kedai klate gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. sabar2.. kita makan duluuuuuu :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...