Nuffnang Ads

Tuesday, April 02, 2013

Eh eh.. dah April?

Just to note, it is going to be Jamadilakhir too.
Happy Anniversary Mok dan Ayoh, semalam 1st April.  Semoga dikurniakan kesihatan dan kebahagiaan di dunia dan di akhirat.  Amin.  Sesungguhnya kesetiaan dan kesabaran Mok Ayoh dalam mengharungi alam rumah tangga menjadi contoh terbaik untuk anak-anakmu.  #syahdu#
Rindunya....
Credit adikku http://bibie-says.blogspot.com/

Kalau March is known for marching, April is known for April Fools.  Sampai kan ada shopping outlets yang buat April Fools’ sale.  What is April Fools’ day anyway?  Tak faham ambo.  A day for pranks and practical jokes?  Hmm.. hari-hari pun apa salah nya hahaha..

Kalau kat oversea satu lagi celebration ialah Easter Sunday.  Pun tak ada kena mengena ngan kita orang Islam… takat suka tengok decorations je..

April jugak bulan kebesaran kekasih Allah Nabi Muhammad S.A.W iaitu pada 20 April Tahun Gajah.  Nak senang ingat, jom nyanyi lagu ni.. (altogether now).

Tercipta satu lembaran sejarah di tanah suci Kota Mekah,
Hari yang mulia penuh sa'adah,
Bermulalah sebuah kisah.

Malam Isnin subuh yang indah,
12 Rabiul Awal yang cerah,
20 April Tahun Gajah lahirlah zuriat yang sa'adah.

Abdullah nama bapanya, Siti Aminah ibunya,
Riang gembira, menyambut mulia, terima putera yang utama.

Tercipta satu lembaran sejarah di anah suci Kota Mekah,
Hari yang mulia penuh sa'adah,
Bermulalah sebuah kisah.

Malam Isnin subuh yang indah,
12 Rabiul Awal yang cerah,
20 April Tahun Gajah lahirlah zuriat yang sa'adah.

Muhammad nama diberi,gelaran yang terpuji,
Nikmat Illahi sama disyukuri terima putera yang berbakti.

Tercipta satu lembaran sejarah di tanah suci Kota Mekah,
Hari yang mulia penuh sa'adah,
Bermulalah sebuah kisah.

Malam Isnin subuh yang indah,
12 Rabiul Awal yang cerah,
20 April Tahun Gajah lahirlah zuriat yang sa'adah.



Note to self:  Lepas tu Rejab, Syaaban, pas tu eh.. Ramadhan dah..?  Time wait for no one.

3 comments:

  1. Wah anniversary parent elly sama dgn bulan kelahiran Okje yeh.....yang ke berapa tu elly?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ke 40... (bestnya..)

      Delete
    2. Elly anak sulung ke?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...