Nuffnang Ads

Wednesday, January 16, 2013

Addicted to iHerb.com

Being a lazy bum, I love online shopping!.  And so far I only bought items from very trusted sites, of course, and prices should not be more than RM 300 - that's my personal limit. 

Ada banyak online shops yang saya minat.  Dari barang-barang baby (Little Whiz etc) sampai la buku-buku (MPH.com).  Even supplements pun saya beli online and one of my favorite sites is iHerb.com.  Saya dapat tahu website ni masa duk cari-cari apa brand fish oil yang paling bagus.  Google punya google ramai yang recommend brand Nordic Naturals.  Tapi bila tanya kat farmasi yang saya biasa pergi, tak de yang jual brand ni dan ramai yang tak pernah dengar pun brand ni.

Frustrated, I google for the fish oil that can be purchased online.  iHerb.com is the best web that I found so far. 
  • The website is simple and easy for you to search for products.  You’ll have huge selections of brands for your supplements and other health products.
  • Payment is easy – I paid with credit card.  The currency used is USD.
  • Delivery is fast! Given the 'shop' is in US.  Also, you can choose which courier service you want.  I prefer DHL Express - International where I can track where my parcel is.  Tapi bila masuk Malaysia diorang guna Pos Laju lak.


 
My recent purchase.

Happy!!





For my loved ones.  Berus gigi iHerb tu dapat free.  I love freebies!
  • They’ll give you discounts for purchase more than $40 (if I’m not mistaken).  That’s why I’m their repeated customer.  I would not say their price is cheap but they are not expensive either.  For a good quality fish oil I'm paying $16.11 (about RM50) for 60 caps.
Sapa-sapa yang first time nak beli kat iHerb.com ni boleh guna link ni http://www.iherb.com?rcode=TZQ694 where you can get first timer discounts sampai 5-10 dollar tau! :)

Thanks for reading and enjoy shopping!.


Note to self:  I was not paid for this entry J

13 comments:

  1. waahh..memang jauuh tuu.... tapi best nya tengok details delivery dia... sangat specific, so cam tak risau je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far website ni ok.. kalau tengok part 'delay' tu dalam Mlesia :( negara lain laju je..

      Delete
  2. As salam,
    Teruja baca tajuk entri terus terjah sini..hehe

    Wah...kiranya pe"nyoping" tegarlah ni...terbaik!

    Terima kasih berkongsi tmpat nak shoping yg ni..macam best jer..hehe

    p.s.salam kenal dari hafizmohd.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Hafizmohd, terima kasih for dropping by :). Saya kira tegar jugakla tapi lebih kepada 'malas' nak drive+parking+jalan+pusingcarikedai hihi...

      Delete
  3. berbaloi-baloi kan..spend agak lebih sedikit berbanding harga biasa tapi kualiti barang yg bagus ..maklumlah supplement food pulak tu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang berbaloi.. each product diorang specified in details as if kita baca botol tu sendiri.. Actually untuk purchase kat atas tu saya bayar RM200 untuk 4 supplements + delivery. Not bad kan? Cuba la :)

      Delete
  4. Anonymous2:33 AM

    salam,

    Minta tanya, kalau guna DHL Express for delivery, ada extra charges tak from custom duty?

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far saya beli kat iHerb ni saya just bayar postage saja. Tak de extra costs lain...

      Delete
    2. Anonymous3:19 PM

      oh ok thanks!
      You punya total order pun tak pernah lebih dpd RM200 kan?

      Delete
    3. So far tak pernah reach RM200 lagi.. Dah try?

      Delete
  5. salam sis i nak tnya if beli di iherbs boleh staight away letak alamat rumah kita ke sis. yang part address n billing infos tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Nur Ain, so far saya order letak ofis dan satu lagi rumah, dua2 sampai ok. :)

      Delete
  6. salam sis, baru ni dengar banyak yg cakap barang kena tahan kastam. betul ke sis?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...